Inbesteden schoonmaak door provincies aandachtspunt OSB

OSB laat van zich horen na de verkiezingsuitslag van de Provinciale Staten. De brancheorganisatie gaat de coalitieakkoorden van alle provincies beoordelen met als lobby-speerpunt het tegengaan van inbesteden.

Het inbesteden van de schoonmaak door overheidsinstanties is OSB en veler (aangesloten) schoonmaakbedrijven een doorn in het oog. Om in actie te kunnen komen wanneer nodig, roept OSB de hulp in van aangesloten schoonmaakbedrijven: “Mochten leden vernemen dat er plannen zijn dat de provincie overweegt te gaan inbesteden, horen wij dat graag zo snel mogelijk.”

Coalitieakkoord centraal

Op basis van de verkiezingsuitslagen worden komende tijd in de provincies coalities gevormd die het provinciale beleid in de komende vier jaar inhoud gaan geven. Het beleid zal worden neergelegd in coalitieakkoorden. OSB gaat het provinciale beleid nauwgezet volgen en de akkoorden beoordelen met als lobby-speerpunt het tegengaan van inbesteden.

Bedreiging voor de branche

OSB heeft eerder meermaals laten weten dat het inbesteding beschouwt als een directe bedreiging voor de branche. “Wij verzetten ons hier tegen blijven ons inzetten om inbesteden van onder andere de schoonmaak door overheidswerkgevers te voorkomen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *