Nieuwe cao schoonmaak een stap vooruit, wel meer administratieve lasten

De definitieve cao-teksten zijn te raadplegen in het cao-boekje van de RAS, te raadplegen in de mobiele app van OSB en onlangs algemeen verbindend verklaard door de minister van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. Samen met mr. Hella Vercammen, directrice van The Legal Company, bespreekt Ruben Lijzenga de voornaamste wijzigingen van de cao schoonmaak in een gloednieuwe Clean Totaal Podcast.

Beluister de nieuwste Clean Totaal Podcast hieronder:

In bovenstaande Clean Totaal Podcast worden de belangrijkste wijzigingen van de cao schoonmaak besproken. Zo is onder andere artikel 9, omtrent uitzendwerk en de wettelijke ketenregeling aangepast, moeten schoonmaakbedrijven verplicht NOK’s (Niveau Onderscheidende Kenmerken) toekennen aan medewerkers (artikel 13, lid 1) en hebben werknemers een extra vrije dag op hun verjaardag of op 1 mei. Dit is vastgelegd in artikel 29.

Nieuwe cao schoonmaak zorgt voor lastenverzwaring

Volgens mr. Hella Vercammen is de nieuwe cao schoonmaak op veel fronten wederom een vooruitgang ten opzichte van de vorige editie, maar wordt het de schoonmaakondernemer verplicht om nog meer te documenteren. De administratieve lasten nemen toe en dat maakt het volgens de arbeidsjuriste niet altijd makkelijker voor de kleine ondernemer.

The Legal Company, Clean Totaal vakpartner, biedt mede daarom een gratis te volgen CAO + WAB kennissessie aan op 5 september 2019. Wilt u in één ochtend volledig worden bijgepraat over de belangrijkste wijzigingen van de CAO schoonmaak en de veranderingen die volgen met de introductie van de Wet WAB? Neem dan hier een kijkje en meld u kosteloos aan.