Verhoging uurloon schoonmaak per 1 juli 2019

Per 1 juli 2019 wordt het basis uurloon in de schoonmaak verhoogd met 1 procent. Vindt de loonbetaling per vier weken plaats, dan geldt de verhoging vanaf periode 7 van dit jaar. Dat meldde de Raad Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS) onlangs.

Om de nieuwe loontabellen, die gelden vanaf aanstaande maandag, te bekijken, verwijzen wij u graag door naar de RAS. De loontabellen per 1 juli 2019 zijn online te raadplegen en te downloaden.

Aanpassing minimumloon

Vanaf 1 juli 2019 vindt ook een wijziging plaats in het wettelijk verplicht minimumloon. Vanaf die datum verlaagt de overheid de leeftijd waarop werknemers het volledige minimumloon krijgen naar 21 jaar. Bij een werkweek van 38 uur bedraaft het minimumloon 9,94 euro per uur.

Vakantiekrachten

Tussen half juni en half september mag met vakantiekrachten gewerkt worden. De vakantiekracht ontvangt een loon inclusief vakantieopbouw (10 procent) en vakantietoeslag (8 procent). Vakantiekrachten met een leeftijd vanaf 21 jaar verdienen, door het aangepaste minimumloon, 11,86 euro per uur. De loontabellen vakantiekracht 2019 zijn ook te vinden bij de RAS.