Wecoline Bright ’n Water: briljante uitblinkers voor bijna alle vloeren

Vloeronderhoud en vloerreiniging zonder gebruik te maken van chemie én tegelijkertijd besparen op de kosten. Dat is wat diamantpads zoals Wecoline Bright ’n Water waarmaken. Het klinkt te mooi om waar te zijn en daarom is niet iedere geïnteresseerde op voorhand enthousiast. Zonde. Want de resultaten zijn vaak goed, regelmatig beter en soms verbluffend.

Deze bedrijfsreportage is verschenen in vakblad Clean Totaal 2 – 2019

Samen met Senior Accountmanager bij Wecoline Marco Vegers gaan we in gesprek met Bram Broerse, Manager KAM Business Unit West bij CSU en met Paul Fok, directeur-eigenaar van FVH Facility. Twee heren die relatief snel overtuigd waren van het reinigen met diamantpads.

Broerse ontmoette de pads met diamantlaag voor het eerst toen Marco Vegers tijd en energie stak in het opkalefateren van vloeren op verschillende Haagse schoollocaties waar vloeronderhoud als een aandachtspunt wordt beschouwd. “Het verschil is echt te zien, de vloer ziet er strakker uit, als het ware meer homogeen, en er zijn minder verstoringen waarneembaar. Daarnaast oogt de vloer harder en beter bestand tegen invloeden van buitenaf.” Dat is belangrijk voor Broerse die de diamantpad-methode met Wecoline Bright ’n Water pads voornamelijk inzet in schoolgebouwen binnen de regio Den Haag.

Bram Broerse, Manager KAM Business Unit West bij CSU: "Met Bright 'n Water pads houden we het hele jaar de vloeren op niveau."

Bram Broerse, Manager KAM Business Unit West bij CSU: “Met Bright ’n Water pads houden we het hele jaar de vloeren op niveau.”

Goed vloeronderhoud hoeft niet duur te zijn

Volgens de CSU-manager is de welbekende budgetkwestie veelal de aanleiding voor de problematiek rondom vloeronderhoud. “Er is jarenlang te weinig geld uitgegeven voor degelijk vloeronderhoud, dus is er vaak gekozen om alleen te polymeren. In lokalen waar groep 1, 2 en 3 les krijgen, geeft dat problemen. Er wordt veel zand ingelopen en er wordt veel gesleept met tafels en stoelen. Strippers en polymeer helpen niet altijd voldoende waardoor medio oktober of november de vloer weer terug bij af is. Met de diamantpads kunnen we iedere vakantie schrobben en opwrijven, met alleen water tegen dezelfde kosten als één keer per jaar polymeren en met de kerstvakantie opwrijven. Daarmee houden we het hele jaar de vloeren op niveau. En dan heb ik het belangrijkste nog niet eens verteld. Dit kan namelijk gewoon zonder een stijging in de kosten.”

Vegers vertelt dat het uiteraard wel belangrijk is dat een goede nulbeurt wordt uitgevoerd. “Dit kan een dieptereiniging zijn met chemie, of met de rode Bright ’n Water pad. Dat is afhankelijk van de staat van de vloer.  De diamantpad-methode bewijst zich in het reguliere vloeronderhoud. Wanneer de groene pad op dagelijkse basis wordt gebruikt onder een schrobzuigmachine, blijft de vloer in topconditie en kan een grondige periodieke beurt worden uitgespaard. Bovendien komen schoonmaakmedewerkers niet meer in contact met chemie. Dus ook op het gebied van duurzaamheid wordt veel winst geboekt.”

De Senior Accountmanager vervolgt: “Voorts moet wel vermeld worden dat deze methode niet altijd uitkomst biedt. Voor zo’n 70 à 80 procent van de vloeren in Nederland zijn Bright ’n Water pads geschikt. Denk aan gepolijst beton, natuursteen, marmer, pvc, rubber vloeren en marmoleum, ook wel bekend als lino. De diamanten die voor de schrobkracht zorgen, laten als het ware het gezicht zien van de originele vloer. Resultaten op marmer of natuursteen in monumentale panden zijn dan ook vaak verbluffend.”

Vijf kleuren, vijf doeleinden

De Wecoline Bright ’n Water pads zijn verkrijgbaar in vijf kleuren die alle een ander doel dienen. Zo is de rode pad ontwikkeld voor dieptereiniging en het strippen van vloeren. Om de vloer vervolgens te sluiten wordt de gele Upgrade pad #2 ingezet. De Upgrade pad #1, de witte pad, is geschikt voor het schrobben van vloeren als er een achterstand is. Voor al het dagelijkse vloeronderhoud is de groene Cleaning pad geschikt die ook droog te gebruiken is voor een schone en glanzende, maar stroeve vloer. Speciaal voor dagelijks onderhoud op beton, keramische tegels, marmercomposiet en natuurstenen vloeren is er de blauwe Cleaning pad Extra.

Weer trots op schoonmaak

Senior Accountmanager Wecoline Marco Vegers: “Heel vaak zijn de Bright ’n Water pads een prima alternatief voor traditioneel vloeronderhoud tegen meestal lagere kosten.”

Senior Accountmanager Wecoline Marco Vegers: “Heel vaak zijn de Bright ’n Water pads een prima alternatief voor traditioneel vloeronderhoud tegen meestal lagere kosten.”

Paul Fok knikt instemmend: “Wij gingen al overstag toen Marco de diamantpads demonstreerde in het magazijn hierachter. Al onze medewerkers vroegen zich af welke resultaten behaald konden worden op de objecten waar zij werkzaam waren.”

FVH Facility is een van de bekendere spelers binnen schoonmaak van winkelcentra waar de laatste jaren steeds meer wordt ingezet op beleving. Fok: “Uitstraling wordt daardoor steeds belangrijker. Vandaar dat we veel voor verschillende opdrachtgevers als Wereldhave actief zijn in dagelijks vloeronderhoud, maar ook roltrapreiniging en glasbewassing. Wij leveren hiermee een bijdrage in de beleving van de consument en mede-enthousiasmeren deze om een bezoek te brengen aan een fysieke winkel.”

Dat Fok zo enthousiast is over vloeronderhoud met diamantpads, komt door het praktijkresultaat. “Alleen al vanwege het esthetisch eindresultaat zou ik de Bright ’n Water pads gebruiken. Goed vloeronderhoud geeft een winkelcentrum een compleet andere uitstraling. Neem nu winkelcentrum Kronenburg waar gedurende vijftien jaar de vloer met zeep werd onderhouden. Toen we met deze methode aan de slag gingen, nou werkelijk. Ik kon mijn ogen niet geloven, het resultaat was zeer goed. De natuurlijke eigenschappen en de oorspronkelijke tint van de vloer keerden terug. Prachtig om te zien. Het is mij onbegrijpelijk waarom deze methode zo weinig wordt toegepast.”

Past binnen MVO-beleid

Naast het esthetisch oogpunt en de kostenbesparing die gerealiseerd wordt, is er binnen winkelcentra en high-end kantooromgevingen, volgens Fok vergelijkbare objecten, nog een onderdeel waarop de diamantpads zich onderscheiden, namelijk duurzaamheid. “Ik had het mij eerst niet zo gerealiseerd, maar gebouweigenaren zijn enorm gebaat bij een hoge duurzaamheidsscore. Met een hoge score op de BREEAM-meetlat kunnen eigenaren zich onderscheiden. Door chemisch vloeronderhoud te vervangen door Wecoline Bright ’n Water worden toch weer extra punten verzameld. Zo is er naast de prachtige vloer ook een duurzaamheidsscore die trots getoond kan worden.”

Paul Fok, directeur FVH Facility: "Alleen al vanwege het esthetisch eindresultaat zou ik de Bright 'n Water pads gebruiken."

Paul Fok, directeur FVH Facility: “Alleen al vanwege het esthetisch eindresultaat zou ik de Bright ’n Water pads gebruiken.”

Goedkoper en beter

“Bovendien is het voor medewerkers ook een stuk prettiger werken wanneer je weet dat er zonder schadelijke stoffen wordt gewerkt”, vervolgt de directeur-eigenaar. “Vergeet niet dat het uiteindelijk de schoonmaker is die verantwoordelijk is voor het eindresultaat. Feit is dat deze vloeronderhoudsmethode in vergelijking met het oude minstens kostenneutraal is, maar vaak goedkoper, net zoveel tijd kost, maar veel meer eindplezier geeft. Genoegdoening is voor de schoonmaker akelig belangrijk, daarom is het zo fijn dat deze methode direct resultaat geeft op de korte termijn, maar ook op de lange termijn. In wezen is de methode uit te leggen in twee woorden: goedkoper en beter.”

In schoonmaakland is men het vaak niet met elkaar eens, maar in dit geval zijn alle heren eensgezind, de Wecoline Bright ’n Water pads zijn briljante uitblinkers voor bijna alle vloeren. “Het is nog steeds ongelooflijk zonde dat wij ons met deze methode onderscheiden van zoveel andere bedrijven.” Paul Fok roept andere schoonmaakbedrijven dan ook op om buiten de gebaande paden te treden en diamantpads een kans te geven. “We zitten vast in denkpatronen en gewoontes, dat is in dit geval echt een gemiste kans.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *